iLabo - Data Recovery

Data Recovery

Uw Mac start niet meer op en u beschikt niet over een recente back-up? Geen paniek, ook daarvoor beschikken we bij iLabo over de nodige kennis en apparatuur om uw uiterst kostbare gegevens te redden!

Wat is er mogelijk?

Goed nieuws …. In de meeste gevallen is het perfect mogelijk om de gegevens op uw datadragers terug te recupereren. Hetzij uw datadragers onderhevig zijn geweest aan hevige hitte / brand of te lang in aanraking kwamen met onzuiver water kunnen wij in 90% van de gevallen al uw data recupereren. Vooral bij klassieke datadragers (harde schijven) is het quasi onmogelijk om data te recupereren wanneer de “platters” binnenin gebroken of gebogen zijn door hitte.

De duurtijd van de recovery hangt af van de hoeveelheid data, de aard van de schade op de datadragers en de eventuele configuratie van de datadragers (bvb Raid systemen). Na een grondige analyse van de datadrager(s) kunnen wij hieromtrent een 1ste indicatie geven.

Wat kunnen we herstellen?

macbook ssd upgrade

Wat zijn de prijzen voor data recovery?

De prijzen voor datarecovery zijn sterk afhankelijk van het type datadragers en de aard en complexiteit van het defect. Vanzelfsprekend zijn USB sticks  of geheugenkaarten eenvoudiger uit te lezen dan een RAID 5 configuratie in uw server en dat vertaalt zich in langere analyses en complexere herstelprocedures.

Indien uw datadrager niet meer gevonden of herkend wordt en de datadrager maakt geen rare geluiden, welke gebruikelijk wijzen op fysieke schade, is er wellicht sprake van softwarematige schade en kunnen we dit 9/10 verhelpen door gebruik te maken van professionele software om uw data te recupereren. Wanneer de datadrager echter fysische schade heeft opgelopen (val of dergelijke) en daarbij duidelijk rare geluiden maakt zullen we moeten overgaan tot een complexere procedure in ons stofvrije datalab. Door middel van donor onderdelen trachten wij uw datadrager nieuw leven in te blazen en alle data te recupereren. Deze expertise neemt vanzelfsprekend wat meer tijd in beslag waardoor de kosten ook merkbaar hoger liggen dan bij een softwarematige recovery.

Harddisk

Analysekosten binnen de 2 werkdagen = Gratis
Softwarematige schade = Vanaf 300 Euro
Fysische schade tot 2TB = Vanaf 600 Euro

SSD (solid state drive)

Analysekosten binnen de 2 werkdagen = Gratis
Softwarematige schade = Vanaf 300 Euro
Fysische schade tot 2Tb = Vanaf 600 Euro

SD kaart

Analysekosten binnen de 2 werkdagen = Gratis
Softwarematige schade = Vanaf 150 Euro
Fysische schade = Vanaf 200 Euro

USB Stick

Analysekosten binnen de 2 werkdagen = Gratis
Softwarematige schade = Vanaf 150 Euro
Fysische schade = Vanaf 200 Euro

Raid Systemen

Analysekosten binnen de 2 werkdagen = 200 Euro
Softwarematige schade = Vanaf 500 Euro
Fysische schade = Vanaf 2.200 Euro

Prijzen zijn incl. BTW en nieuwe datadrager waarop uw gerecupereerde bestanden worden gekopieerd.
Snel service is mogelijk op aanvraag!
U kan uw datadrager binnen brengen bij één van onze partners in uw buurt of u kan deze opsturen naar het hoofdkantoor.